3 Ekim 2007 Çarşamba

Laiklik elden gidiyor!

Dünyaya nam salmış, kültürü yüzyıllara dayanan, birçok ırkın da hayran olduğu bir toplumuz. Piyasada kendi geçmişine taş atan birtakım kişiler ve düşünce mağdurları da fazlasıyla mevcut.
Çok da moda oldu şu sıralar Cumhuriyet şövalyeciliği.

Neyse konumuza gelelim. Laiklik elden gidiyor! Devlet ve Din karışıyor!


Türk bayrağımız çok güzel olup, dikkatinizi çekmek isterim bir hilal ve yıldızdan oluşuyor. Hilal; dünyanın her yerinde islamın bir sembolü olarak bilinmektedir..Yıldız da hürriyet ve özgürlüğün sembolüdür.Bunları herkes bilir. Osmanlıda da Türkler kullanıyordu. Şimdi de kullanıyor. Bayrağında islamın sembolü olan Türkiye Cumhuriyeti'nde, laiklik şimdi mi tehlikeye girdi, sorarım size?



Şu sol tarafta görmüş olduğunuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi amblemini ele alalım.
Belediye de devletin bir parçası. Amblem üzerinde kullanılan nesnelere bir göz atın.En üst kısımda minareler ve dolayısıyla camiler bulunuyor. Sağında ve solunda kubbeler var. Onlar da camiyle birlikte, medrese ve külliyeleri ve diğer benzeri yapıları temsil ediyor. Yeterince dînî obje mevcut görüldüğü gibi...
(Orta kısımda buluann yedi adet üçgen yedi tepeyi temsil eder. En altta sağ ve soldaki kale biçimindeki uzantılar da kaleleri, surları ve sarayları temsil eder.)

İslam dininde Allah yolunda canını verenlere Şehîd denir. Laik Devletimiz ölen askerlerine niçin bu ismi veriyor? Bir de sonrasında ordu mensupları da iştirak ediyor ve cenaze namazı kılınıyor. Namaz dini bir ibadettir, devletin uygulaması değildir. Niçin böyle yapılıypr?
Ölen vatandaş müslüman olduğu için mi yoksa ?
Nerede laiklik ?


Bu sınırlar içinde yaşayan insanların çok büyük bşr kısmı Allah'tan haberdar. Çoğunlukta da müslüman bir toplumuz besbelli.


Yemeklerimiz islamın etkisinde.
Atasözlerimiz islamın etkisinde.
Gergin olduğumuzda ya da şaşırdığımızda birden bire "Allah Allah!" diye tepki veriyoruz.

Bu devlette kamu kuruluşlarında çalışanlar Ukraynalı, Etiyopyalı ya da Japonyalı değiller sanırım? 
Hepsi de bizim memleketimizin insanları. Bu insanlar da müslüman kültürüne dahiller.


İnsanlar laik olamaz! İnsan bir kurum değildir. Laik olan devlettir. 

Buradan tüm laiklik ile kafayı bozanlara seslenmek istiyorum. 
Eğer siz gerçekten bu "Laiklik elden gidiyor" saçmalığına inanıyorsanız ve diretiyorsanız, Yüce Allah size akıl fikir versin.
Âmin.

4 yorum:

  1. laiklik aslında güzel bir yaönetim anlayışıdır tabi abartılmadığı sürece eğer bir ülkede üniversiteye girerken baş örtüsü yasağı uygulanıyoosa bu laikliğe tamamen ters düşer baş örtüsünün yasaklayan insanlar laikliğin arkasına sığına bilir ama bu insanlar laik değildir bınlar iki yüzlüdür ruhban okullarını serbest bırakıp imam hatipleri kapatırlar halkının çoğunlu hristiyan olan fransada üniversitede baş örtüsü serbest ken halkının çoğu müslüman olan türkiyede neden yasak.Eğer bir ülkede baş örtüsü herhangi bir devlet kurumunda yasaklanmışsa o ülke laik değildir her ne kadar meydanlarda türkiye laiktir laik kalacak diye bağırsalarda onlar leikliğim ne anlama geldiğini bilmiyoolar .Osmamlı imparatorluğu türkiye cumhuriyetinden daha laiktir.Osmanlı da müslümanlarla hristiyanlar kardeş gibi bir arada yaşamıyoomuydu müslüman çocuklarla gayri müslim çocuklar birlikte oynamıyoomuydu herdinden insanlar devlet kademesinde görev almıyoomuydu işte laiklik bu.laiklik birkere özgürlüğü hoşgörüyü gerektirir oysa şimdi benimsenmiş olan sistem mzgürlükle hoş görüyle çelişir ama bu sistemi savunanlar asıl yobazın kendileri olduklarının farkında değiller ve diğerlerini yobaz olarak suçlarlar buda çatışmalara yol açar .Türkiye cumhuriyetinin anayasasında bahsedilen laiklik günümüzde abartılmış ve aslını kaybetmiştir malesef din özgürlüğü laikliği pekiştirir fakat günümüzdeki sözde laikler (aslında yobaz olanlar)bunu kabul edemiyor çünkü çıkarlarına ters düşüyoor.

    YanıtlaSil
  2. Yüregine kalemine saglik bu yaziya baska ne denebilir ki?

    YanıtlaSil
  3. bence gayet güzel olmus kemal tebrik ederim senin diger yazılarını da çok begendim sağol ALLAH'a emanet ol

    YanıtlaSil
  4. laiklik elden gitse ne olur . yoklugu zararlimi .....

    YanıtlaSil

Uyarı: Yorum yazmak için üyeliğe gerek yok.
Aşağıdaki bölümden kimliğini belirtmen yeterli.
Yorumun onaylandıktan sonra yayınlanacak.